Anlam yüklü Frezya Çiçeği

28 Şubat 2022

Merhaba Güzel İnsan 

Eğer bu yazıyı okuyorsan Frezya çiçeğinin ismini duymuş ve detayına bakmak için şu an burdasın. O zaman bahar ve yaz aylarında ön planda olan bu çiçeği biraz tanıyalım.

Frezya çiçeği için hemen hemen herkes kokularının güzel olduğu konusunda hemfikir olsa da, çok az kişi frezyaların nasıl koktuğu konusunda hemfikirdir. Frezya çiçeklerinin bal, nane ve çilek kokusu yaydığı söylenmektedir.

Frezya mevsimi olarak ilkbahar ve yaz ayları oldukça popülerdir. Her çiçeğin, onu çevreleyen mitlere ve kültüre dayanan kendi özel anlamı vardır. Frezya mevsiminde güzel renkleri ve iyi hissettiren kokuları ile genellikle düğün çiçeği olarak,evi aydınlatmak ya da en sevdiğiniz insanlara vermek için kullanılırlar.

 Frezya kokusu, aromaterapi difüzörlerinde kullanım için de mükemmeldir; kozmetik formüle etme; masaj yağları; banyo yağı ve elbette bir parfüm olarak gerçekten harika kokar.

Frezya çiçeğinin anlamı nedir?Kökeni Güney Afrika olan frezya çiçeği 1800'lerde ilgi odağı oldu. Daha sonra, 18. yüzyılın ortalarında, o zamandan beri 

İz bıraktıkları Avrupa'da yetiştirildi. Viktorya döneminde, 'floriografi' gerçekten patladığında, frezyalar gizli mesajları birbirine iletmenin bir yolu olarak kullanıldı. Temel olarak, bu süre zarfında birinden bir demet frezya aldıysanız, bu nihai güven işaretiydi.

 Bu süper tatlı kokulu çiçeğe, dostluklarını kutlamak isteyen başka bir botanikçi tarafından bir Alman doktor-botanikçi Friedrich Heinrich Theodor Freese'nin adı verilmiştir. Frezyalar, yüzyıllardır dünya çapında farklı kültürlerin büyük bir parçası olmuştur.

Frezyalar nerelerde yetişir?Frezyaların anavatanı Güney Afrika'dır. Doğal büyüme için frezya mevsimi, havaların soğuduğu ve yağışlı mevsimin başladığı sonbaharın sonlarında başlar. Soğanlar sonbaharda filizlenir, kış aylarında yapraklar üretir ve daha sonra kış sonundan ilkbahar başlarına kadar çiçek açar. Çiçek açtıktan sonra, frezyanın yaprakları yavaş yavaş solar.

Farklı frezya renk anlamları nelerdir?

Frezyalar beyaz ve mordan sarı ve kırmızıya kadar birçok farklı renktedir. Elbette her bir frezya rengi için onlara yüklenen farklı bir anlam vardır. Beyaz frezyalar masumiyeti ve saflığı simgeler. Belki de bu yüzden beyaz frezyalar düğün çiçekleri, gelin buketleri için bu kadar popüler bir seçimdir.

Kırmızı frezyalar aşkı ve tutkuyu simgeliyor. Ama en önemlisi… Tüm renkler arasında kırmızı frezyalar en güçlü kokuya sahiptir. Birçok insan bunu şaşırtıcı buluyor çünkü diğer çiçek çeşitlerinde en güzel kokulu olanlar beyaz çiçekler.

Pembe frezyalar kadınlığı ve aşkı simgeledikleri için ilgi çekicidir. Ayrıca gelin buketlerinde kullanılabilir veya anneniz, teyzeniz, kız kardeşiniz, hatta patronunuz gibi hayran olduğunuz herhangi bir kadına verilebilir.

Sarı frezyalar dostluğu ve iyimserliği simgeliyor. Sarının mutlu ve pozitif bir renk olduğu inkar edilemez. Bu yüzden sarı frezyalar dostluğu ve iyimserliği sembolize eder.

Mor frezyalar, hem kraliyet hem de güzelliği simgeleyen cesur ve güzeldir. Bunlar, hayatınızda mutlak bir kraliçe olduğunu düşündüğünüz birine verilebilir.

Frezyalar farklı kültürlerde ne anlama gelir?
 

Frezyaların bulunduğunuz ülkeye göre farklı anlamlar taşımaktadır. Dünyanın dört bir yanından en sevilen frezya anlamlarından bazıları:

 Amerika Birleşik Devletleri - Frezyalar, 7. evlilik yıldönümünün bir simgesidir.

 Japonya - Frezyalar baharın başlangıcını simgeliyor ve her yıl Hachijo-Fuji Dağı'nın yanında yaklaşık 350.000 çok renkli frezyanın çiçek açtığı bir festival düzenleniyor.

 Hollanda - Frezyalar çoğunlukla Hollanda'da profesyonel olarak yetiştirilir ve koşulsuz sevgi ve onuru sembolize eder.

 Avustralya - Avustralya'da frezyalar ayrıca baharın başlangıcını sembolize eder ve Avustralya iklimine çok iyi adapte oldukları için büyümeleri kolaydır.

Frezya kokusu nerede kullanılır?

Günümüzde, frezyalar, kesme çiçek olarak büyük popülariteleri nedeniyle çiçekçilik endüstrisi için büyük sayılarda yetiştirilmektedir. Ayrıca normalde birçok parfüm, sabun, şampuan ve diğer losyonlarda bulabileceğiniz kokulu yağlar içinde kullanılırlar. Frezya kokusu çok hoş ve tatlı olduğu için şampuanlarda, vücut losyonlarında ve parfümlerde kullanım için yaygın olarak yetiştirilmektedir. Aslında, günümüzde en popüler tasarımcı parfümlerinin çoğu genel kokuyu dengelemek için frezya kokusu içerir.

 


Benzer İçerikler

Sepet

Sepetiniz Boş

Alışverişe Başla