Detoks etkisi Yaratan Sarımsak

25 Mart 2022

Merhaba Güzel İnsan 

Bugün sizinle her derde deva sarımsağın cilde olan faydalarından bahsedeceğim. 

Geçmiş zamanlardan bu yana farklı gıda besinlerin insan sağlığına olan faydaları olduğu bilinmektedir. Bu gıdalardan biri de sarımsaktır. Sarımsak doğal antibiyotik olarak bilinir. İnsan sağlığına sunduğu faydaların saymakla bitmediği sarımsak hakkında internet üzerinden de sıklıkla araştırma yapılmaktadır. Enfeksiyonlara karşı kalkan görevi gören antibiyotik soğuk havalarda kullanıldığında gribal hastalıklara karşı da yoğun bir koruma sağlar.

Halk arasında doğal antibiyotik olarak tanımlanan, hem pişmiş hem de çiğ olarak tüketilebilen sarımsak sağlığa oldukça faydalı bir besindir. Günde bir adet çiğ olarak yutulan sarımsağın kış aylarında düşen bağışıklığı güçlendirdiği bilinmektedir. Yemeklerde kullanılan sarımsak aynı zamanda ilaç ve kozmetik sektöründe de tercih edilir. Ancak sarımsak tüketiminde de dikkatli olunmalıdır. Aksi halde sarımsak bazı kişilerde yan etkiler meydana gelebilir. İşte sarımsağın faydaları hakkında bilinmesi gerekenler.

Sarımsağın Cilde Faydaları

Sarımsak soğanlı bitki familyasındandır. Sarımsağın içerisinde kalsiyum, allicin, fosfor, demir, B1, B2 ve B3 vitamini, C vitamini, potasyum ve selenyum yer alır. Zengin içeriğe sahip bu besinin cilde de sayısız faydası bulunur. İşte sarımsağın cilde yararları:

-Sarımsağın antibakteriyel özellikleri bulunur. Bu yüzden hem gözeneklerin sıkılaşmasına hem de aknelerin yok olmasına yardımcı olur.

-Ölü hücreleri ciltten atar ve daha parlak bir görünüm kazanmasını sağlar. Bu yüzden peeling etkisi de gösterir.

-Sarımsak düzenli bir şekilde kullanıldığında cildi yumuşatır, kaybettiği nemi geri kazandırır.

-Mantar ve egzama gibi cilt hastalıklarında enfeksiyonu önler. Kaşıntıyı azaltır.

-Dokunun nefes almasını sağladığı için kan dolaşımının hızlanmasını sağlar.

Sarımsak Yutmanın Cilde Faydaları

Sarımsağı kullanmanın farklı yolları vardır. Yemeklerde pişirilerek tüketilen sarımsak aynı zamanda çiğ olarak da kullanılabilir. Taze sarımsağın cilde faydaları da saymakla bitmez. Bu yüzden kişiler arasında en sık sorulan sorulardan biri sarımsak yemek cildi güzelleştirir mi sorusudur. Günde bir çiğ sarımsak yutmanın cilde de faydası bulunmaktadır. Çiğ sarımsak yutarak vücuttaki bakteri ve enfeksiyonlar ortadan kalkar. Bu da cildin yeniden yapılanmasında yardımcı olur.

SARIMSAKLI CİLT MASKESİ TARİFİ

Malzemeler;

3 diş sarımsak

3 yemek kaşığı bal

2 yemek kaşığı kil

2-3 damla gül suyu

Yapılışı;

Sarımsakları havanın içinde ezin ve ayrı bir kaba alın. İçerisine bal, kil ve gül suyunu ilave edin. Hepsini karıştırarak kremsi bir maske elde edin. Cildinize ince bir tabaka halinde uygulayın. 15-20 dakika beklettikten sonra cildinizi soğuk suyla yıkayın. İşlemin ardından cildinizi nemlendirin. Etkili sonuçlar için haftada 2-3 kez tekrar edebilirsiniz.

Araştırmalarım devam edecek olup bir sonraki bloglarda görüşmek üzere 

Saygı ve Sevgilerimle


Benzer İçerikler

Sepet

Sepetiniz Boş

Alışverişe Başla