Eylül Planı

09 Eylül 2022

Daha dün gece oldu.

Cırcır böcekleri şarkılarını değiştirdi.

Ne hakkında konuştuğumu biliyorsun; "Evet, şu an sıcak, ama sonbahar geliyor... çok yakında" diyen doğadaki o incelikli değişim. Bu, elbette, “yapılacaklar” listemde henüz bitirmediğim birçok şeyi düşünmeye başlamama neden oluyor. Tabii ki, yeni evimi yeniden temizlemek ve çocuklarımın Okul öncesi genel ihtiyaçlarını almak gibi “yapılması gerekenler” var. Bunları düşünmek, yapmak istediğim veya yapmayı düşündüğüm şeyler hakkında daha fazla düşünmemi sağlıyor. Yani Ekşi Hamur ile bu kış kendi ekmeğimi yapabilmek için biraz erkenden kolları sıvamam gerekiyor ve yapmayı beceremediğim şeyleri düşünürken, muhtemelen geçen yıldan beri yapmayı düşündüğüm o harika oda kokularımın ihtişamlı karışımlarını yapmak için çalışmalıyım. Sonuçta, Dünya Koku Ayı. Peki ya bodrum depolaması için yapacağımı söylediğim raflar ne olacak? Bence Eylül, ofiste çalışmak için mükemmel bir ay ????

Ama sırası geldiğinde gerçekten yapmak istediğim tek şey, 8 Eylül Dünya Okuma Günü ve 26 Eylül Dünya Dil Bayramı gibi günleri kutlarken, yeni evimin balkonunda, kucağımda battaniyeyle uzanıp yaprakların renk değiştirmesini izlemek ve doğanın seslerini dinlemek. Günleri sanki tesbihimdeki tanelere benzer şekilde çektiğim, turuncu terliklerimle balkon sefamı yaptığım bir ayı yani Eylül’ümü sanki bir yıl olarak yaşayacağım.

Bal altın ışığı mı, sıcak günlerde serin esinti mi! yoksa sıcak mücevher tonlarındaki renkler mi ? bilmiyorum ama Sonbahar yılın en sevdiğim zamanı buna eminim. Eylül ayıyla ilgili bende yavaşlama, uzun yürüyüşler ve derin nefesler alma ve etrafımdaki dünyanın tadını çıkarma isteği uyandıran bir şey var. Gerçekten de, okulların yaklaşması ve yazın hızla azalmasıyla Eylül, yavaşlamak ve çevremizdeki dünyayı takdir etmek için mükemmel bir zaman. Listemizdeki “yapmak istediklerim ”den bazılarını kontrol etmek için zaman ayırmak ve “yapılması gerekenlerin” bir süre daha kalmasına izin vermek mi beni cezbeden bilemiyorum.

 

Tabii ki, benim gibi küçük bir işletme sahibiyseniz, tatil ve pazarlama stratejinizi planlayarak, yeni ürünler sipariş ederek ve tatil dekorunuzu iki kez kontrol ederek bu "yavaş zamanı" gelecek tatil sezonuna hazırlanmak için kullanacaksınız. Bu da benim tavsiyem ????


Benzer İçerikler

Sepet

Sepetiniz Boş

Alışverişe Başla