Gül Kokusu Hafızayı Güçlendiriyor

25 Şubat 2022

Merhaba Güzel İnsan 

Gül kokusunun öğrenmeyi kolaylaştırdığı ve hafızayı güçlendirdiği ortaya çıktı. Bilginin altın çağını sürdüğü zamanımızda bilginin öğrenilmesi ve akılda tutulması bilginin kendisinden çok daha önemli. 

Öğrenilen bilgilerin nasıl hafızaya kaydedildiği ve bunların ne şekilde ve ne kadar süre hafızada tutulduğu, bilim adamlarının uzun yıllardır merak ettikleri ve üzerinde çalıştıkları bir konu. Belleği güçlü olanların, gerek öğrencilik dönemlerinde gerekse iş hayatında daha başarılı oldukları da ayrı bir gerçek.Günümüzde hemen herkesin şikâyetçi olduğu bir konu var; unutkanlık. Teknoloji ve lüks yaşam bir yandan hayatımıza inanılmaz kolaylıklar sağlarken bir yandan da neleri alıp götürüyor henüz tam manasıyla anlayabilmiş değiliz. Ancak bir gerçek var ki; teknolojinin sebebiyet verdiği, yoğun elektromanyetik kirlilik; hafıza sorunlarının en büyük nedeni durumunda. 

Hafıza sorunlarını gidermek ve optimal bellek gücüne sahip olabilmek için birçok yol var; bellek yardımcıları (not defteri veya ajanda, avuç içi bilgisayar, ses kaydedici vb) kullanma, görsel imajlardan yararlanma, düzenli spor aktiviteleri (en azından düzenli yürüme), elektronik sistemlerden uzak durma, düzenli beslenme, mineral ve vitamin takviyesi, zararlı alışkanlıklardan (sigara, alkol, uyuşturucu) kaçınma ve düzenli uyku alışkanlıkları bunlardan en önemlileridir. Ancak sağlıklı ve düzenli uyku, hafızanın işlenmesi ve uzun süreli kayıtlanması açısından çok önemlidir.

Tabiki doğal olarak dalında gül kokusunu almak gibisi yoktur. Fakat günümüz şartlarında bu hergün biraz zor. Bu durumda gül kokusu ile yapılmış ürünleri tercih etmek zorunda kalıyoruz.

Gül kokulu oda kokumuza aşağıda vermiş olduğum linkten ulaşabilirsiniz. 

https://www.ahmparfumeri.com.tr/oda-kokulari///white-rose-beyaz-gul-bambu-cubuklu-oda-kokusu---96

Araştırmalarım devam edecek olup, bir sonraki bloglarda görüşmek üzere 

Saygı ve Sevgilerimle.


Benzer İçerikler

Kışın En Güzel Kampanyaları Sizlere Özel

Kışın En Güzel Kampanyaları Sizlere Özel

31 Ocak 2024 | Genel

Kış ayları, markaların indirim ve kampanyalarla tüketicilere avantajlı fırsatlar sunması için ideal bir dönemdir. Kışın en güzel kampanyaları sizlere özel olarak düzenlenir ve ihtiyaçlarınıza en uygun ürünleri daha ekonomik bir şekilde alma imkanı sağlar. Bu dönemde elektronikten giyime, tatil fırsatlarından yeme içme kampanyalarına kadar birçok sektörde özel indirimler ve avantajlar sunulmaktadır. Kışın en güzel kampanyaları sizler için tasarlanmış özel tekliflerle karşınıza çıkar ve alışveriş yaparken bütçenizi koruyarak keyifli bir alışveriş deneyimi yaşamanızı hedefler.

Sepet

Sepetiniz Boş

Alışverişe Başla