Hafızayı Güçlendiren koku

08 Şubat 2022

Merhaba güzel İnsan 
Bugün ki konumuz biberiye bitkisi. Öncelikle bu bu güzel ve bir o kadar da faydalı bitkiyi tanıyalım. 
Biberiye olarak bilinen bitkinin bilimsel ismi Salvia rosmarinus’tur. Kokulu, yaprak dökmeyen, iğneye benzer ince yaprakları ve beyaz, pembe, mor veya mavi çiçeklidir. Akdeniz bölgesinin her dem yeşil yerli bir çalısıdır. 
Bu özel bitkinin özellikleri ise ballıbabagiller familyasına ait olan biberiye, yüksek miktarda A vitamini, C vitamini, B6 vitamini, B1 vitamini ve B9 vitamini içerir. Ayrıca magnezyum, kalsiyum, bakır, manganez ve demir minerallerini barındırır. 
Bu güzel bitkinin kendine has güzel bir kokusu vardır. Kokusunu yılda iki kez açan mor çiçeklerinden alır. 
Biberiye kokusu kişiyi rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Baş ağrısı olan kişilerin biberiye kokusunu aldıktan sonra baş ağrılarının geçtiği gözlemlenmiştir. Biberiye kokusu beyne giden damarların genişlemesine ve beyne daha fazla oksijen gitmesine yardımcı olur. Böylelikle kişi daha sakin ve sağlıklı düşünebilir. Bahçenizde, evinizin balkonunda yetiştirebileceğiniz biberiye bitkisinin buram buram kokan güzel kokusu sizi iyi gelecektir. Eğer öyle bir imkânınız yok ise biberiye kokusu içeren ürünler de aynı etkiyi sağlar. 
Ürünlerimizin bir çoğun da biberiye bitkisi ile karşılaşabilirsiniz. Bir örnekle Afrozy serisi ürünlerimizden erkek deep blue ürünümüzde kolaylıkla biberiye kokusunu alabilirsiniz.

Araştırmalarım devam edecek olup bir sonraki bloglarım da görüşmek dileğiyle.

Saygı ve Sevgilerimle.


Benzer İçerikler

Sepet

Sepetiniz Boş

Alışverişe Başla