Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

21 Nisan 2022

Merhaba Güzel İnsan 

Son dönemlerin en önemli ve popüler ürünlerinden biri Hindistan cevizi yağı, trans yağlara göre daha sağlıklı bir yağ asidine sahip olduğundan kullanım alanı da oldukça geniştir.

Cilt bakımından saç bakımına, yemeklerde kullanımından yağ yakımına kadar birçok alanda kendine yer bulmuştur. Tropik bölgelerde yetişen Hindistan cevizinin beyaz bölümünün kurutulması ve soğuk sıkım yöntemiyle sıkılmasıyla elde edilen bir yağ olması sebebiyle oldukça zahmetli ve kıymetli bir yağ haline gelmiştir. Faydaları ise saymakla bitmez. Şimdi Hindistan cevizi yağının kullanımına bir göz atalım.

Hindistan Cevizi Yağının Kullanımı; 

Öncelikle Hindistan cevizi yağı her cilt tipine uygundur. İster kuru ister yağlı cilde sahip olun bu yağı cildinize sürdüğünüzde hem ferahlık verir hem de eşsiz kokusu ile etrafta hemen varlığını hissettirir. Eğer 3-4 ay düzenli kullanırsanız kahverengi cilt lekelerinizin görünümünün azaldığını fark edeceksiniz. Az bir miktar kullanarak yüzünüz dahil tüm cildinize uygulayarak nemlendirme sağlayabilirsiniz. Hatta yüzünüze sürüp 10 dakika bekletip yıkadığınızda maske etkisi yaratabilirsiniz.

Cildimiz ve Saçlarımıza Etkisi; 

Göz çevresindeki kırışıklar hepimizin korkulu rüyasıdır. Yaşlılık belirtilerinin ilk olarak gözümüze göründüğü kaz ayaklarından türlü  şekillerde kurtulmaya çalışırız. İşte Hindistan cevizi burada da imdadımıza yetişiyor. Yatmadan önce göz çevresine sürdüğünüzde hem mevcut kırışıkların görünümünün azalmasına etki edecektir. Hindistan cevizi yağı, saçlarınız için de oldukça faydalı bir yağdır. Kullandığınızda saçınızda yağlı bir etki ve görüntü bırakmaz. Bunun yanı sıra elinizde ısıtarak sıvı hale getirdiğinizde saç uçlarına ve diplerine uygulayıp 10 dakika bekletip ılık suyla duruladığınızda saçınızın yumuşaklığına ve kokusuna hayran kalacaksınız.

Dudak Bakımında Güçlü Etki; 

Soğuk ya da sıcak fark etmez benim dudaklarım kuruyor diyorsanız Hindistan cevizi yağı tam size göre. Sağlıklı görünen ve pürüzsüz dudaklarda yüzünüzdeki gülümsemeyi bile değiştirebilir. Bu sebeple dudaklar kadınlar için çok önemlidir. Dilinizle dudaklarını ıslatma ve ısırma gibi alışkanlıklarınız varsa bunlar dudağın nemini kaybetmesine dolayısıyla kuruyup çatlamasına ve hatta pul pul dökülmesine sebep olur. Kendinize ne kadar özen gösterseniz de dudaklarınız bu haldeyken hoş bir görüntü yakalayamazsınız. Dahası kullandığınız rujlarda düzgün bir zemine uygulanmadığından zamanla dudak üstünde katmanlar oluşur, çatlakların arasına rujlar birikir, kısacası istemediğiniz bir görüntü oluşur. Dudaklarınızın bu kadar çatlamasının birkaç ihtimali olabilir. Ya siz ya da dudaklarınız susuz kalmıştır ya da çok sıcak ve çok soğuk bir ortamda bulunmuş olabilirsiniz. Bu tarz ortamlarda kullandığınız ürünlerle dudaklarınızın pürüzsüz ve sağlıklı görünmesini sağlayabilir, ihtiyacı olan bakımı yapabilirsiniz. Tabi bol su içmek vücudumuzun her daim ihtiyacı. Bol bol su içmeyi hiçbir dönem unutmamalıyız. 

Bir sonraki bloglarda görüşmek üzere 

Saygı ve Sevgilerimle.


Benzer İçerikler

Sepet

Sepetiniz Boş

Alışverişe Başla