Hoş koku denildiğinde

28 Ocak 2022

Parfüm kelimesi, hoş bir koku veren, genellikle doğal veya sentetik bileşenlere dayalı, sıvı bir preparat olarak tanımlanmaktadır. Koku kelimesi ise genellikle parfümün içinde bulunan bir bileşen için veya parfüm formülasyonu için kullanılmaktadır. 
Ayrıca koku  karakteristik ve genellikle hoş aromaya sahip organik bileşikler olarak da tanımlanabilir. Koku ve parfüm terimleri, bir parfüm tasarımcısı tarafından ustaca bir araya getirilen kimyasalların karışımı olduğu için birbirinin yerine kullanılabilir. 

Parfümler, aromatik kimyasalların ve uçuçu yağların sentetik karışımlarından oluşmaktadır. On dokuzuncu yüzyıla kadar parfümlerin genellikle doğal aromatik yağlardan oluştuğu bilinmektedir. Günümüzde ise, çoğu parfüm sentetiktir ve bir çok birleşen içerebilmektedir.

Kokular günlük hayatımızın olağan bir parçası olarak kabul edilebilir. Pek çok insan, kendini iyi hissetmek için hoş bir koku kullanma ihtiyacı hisseder. Bunun nedeni, koku ve duygu ilişkisinin yanı sıra koku ve bellek arasında muhtemel bir bağlantı olmasıdır. Çalışmalar, bazı kokuların kişinin ruh halinde değişikliklere, hatta kaygı ve strese azalmalara sebep olduğunu göstermiştir.


Güzel kokular, aromatik kimyasallar ve esansiyel yağlardan hazırlanan, hoş koku veren hidroetanolik çözeltilerdir. Güzel kokular, içerdikleri uçuçu yağ miktarına göre farklı şekillerde adlandırılmaktadır. 

Parfüm sınıflandırıldığında;
Eau de parfum, Eau de toilette, Eau Fraiche, Eau de cologne, kolonya ve bebek kolonyası şeklindedir.

Araştırmalarım devam edecek olup bir sonraki bloglarımda görüşmek üzere

Saygı ve Sevgilerimle


Benzer İçerikler

Sepet

Sepetiniz Boş

Alışverişe Başla