Mutluluk veren koku portakal çiçeği

14 Şubat 2022

Portakal Çiçeği, Turunçgiller familyasından olan bir ağaç türüdür. Boyu 2 ile 10 metre arasında değişmektedir. Yaprakları sert dayanıklı ve düz kenarlı olan bu bitkinin meyvesi C vitamini bakımından zengin bulunmaktadır.
Meyvesi kışın bolca bulunan ve tüketilen portakaldır. Ülkemizde Akdeniz, Ege, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgesinde yetişmekte olup, Portekiz den Türkiye'ye geldiği tahmin edilmektedir.
Portakal sadece C vitamini bakımından değil ayrıca içerisinde bulunan B vitamini, kalsiyum, potasyum, magnezyum da içeriyor.
Lifler, organik asitler ve şeker açısından da oldukça zengin olan meyveler arasında gelmektedir. Kabuğunun altında sarımtırak, kimilerinde ise kırmızı renkte sulu ve dilimli bir öz bulunmaktadır.
Kabuklarından portakal esansı elde edilen bu ağaç türü, eczacılıkta ve gıda sanayinde kullanılmaktadır. Çiçeklerinden de portakal çiçeği esansı yapılır. Portakal ağacı, 23 ila -3°C arasında sıcaklıkta olan yerlerde yetişen ağaç türüdür.

Adı geçen portakal çiçeği kokusu neşe doldurur, baharı müjdeler ve enerji verir. Kokusu ıhlamurdan daha taze, portakaldan daha kuru bir kokudur ve aslında içinde portakalın kokusu vardır.
İçinde portakal çiçeği barındıran ürünümüzün linkini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.ahmparfumeri.com.tr/erkek/afrozy//afrozy-red-line-erkek---7

Alandaki araştırmalarım devam edecek olup, bir sonraki bloglarda görüşmek üzere.

Saygı ve Sevgilerimle...


Benzer İçerikler

Sepet

Sepetiniz Boş

Alışverişe Başla