Nemlendirici Kullanmak

Nemlendirici Kullanmanın Faydaları

18 Şubat 2024
Nemlendirici Kullanmanın Faydaları

Nemlendirici Kullanmanın Faydaları nelerdir ? 

Yüze hergün nemlendirici sürülür mü ? 

Nemlendirici kullanmazsak ne olur ?

başlığı altındaki bloğumuza size iyi okurlar diliyorum. 

Öncelikle nemlendirici kullanmanın faydaları nelerdir diyorum ? 

Cilt nem kaybı, cildin daha kuru ve hassas hale gelmesine neden olur. Nemlendirici kremler, ciltteki ıslaklık ve yağ seviyelerini koruyarak cildin nem kaybını önler. Ayrıca, nemlendirici kremler, cildin tahriş edilmesini önleyerek kuruma ve çatlaklara neden olan çevresel faktörlerden korur.

Yüze her Gün nemlendirici sürülür mü sorusuna ise evet diyorum. Sabah akşam temiz cildimize kullanmanızı önemle tavsiye ediyorum. 

Cilde Nemlendirici Uygulanmadığında Neler Olur?

Cilt nemlendirilmediğinde yahut ihtiyacı olan sudan mahrum kaldığında, birçok problemi beraberinde getirir. Bu nedenle cilt bakımına giriş yaparken aklımızdan çıkarmamamız gereken ilk madde; cilde nemlendirici uygulamak, cildin nem ihtiyacını karşılamak olabilir.


Nemlendirici kullanılmadığında erken kırışıklıklar meydana gelebilir. Günlük olarak nemlendirici kullanmamak, daha sonra cildinizde derin kırışıklıklara yol açar. Cilt bariyeri kuruduğunda, cilt tehlikeye girer ve ciltte meydana gelen düşük dereceli kronik iltihaplanma oluşur. Düşük devam eden inflamasyon seviyeleri; kolajen bozulmasına, yaşlanmanın hızlanmasına sebep olur. Uygun şekilde nemlendirilen cilt daha dolgun, daha sıkı görünecektir.

Nemlendirici kullanmamak, var olan kırışıklıkların daha da kötü görünmesine yol açmaktadır. Nemlendirici kullanmak mevcut çizgilerinizin daha az görünmesini sağlar. Nemsiz yahut susuz kalan cilt, çizgileri daha belirgin bir şekilde gösterir. Daha az belirginlikte bir kırışıklık için, muhakkak nemlendirici kullanmanız gerekmektedir. Nemlendirici ürünler cildinizin elastik bir yapı kazanmasını sağlayacaktır.

Cildiniz pul pul görünecektir. Özellikle kış aylarında nem seviyelerin düşmesiyle, kuru hava cildinizi daha fazla kurutup koruyucu dış katmanın zarar görmesine sebep olur. Böylece tahriş edici maddeler cilde daha kolay nüfuz eder, kızarıklık ile birlikte dökülmelerin oluşmasına yol açabilir.

Akne ile sivilce oluşumu artar veya şiddetlenir. Cilt kuruduğu zaman, kendisini nemlendirmek için yağ üretimine geçecektir. Bu da cildinizin alt tabakadan itibaren yağlanmasına, cildinizde sivilce ile akne oluşumuna neden olacaktır. Böyle bir durumun meydana gelmemesi için yağsız, parfümsüz, silikon içermeyen nemlendirici ürünler kullanmaya dikkat etmelisiniz. Nemlendirici ürünler, cildinizin nem oranını dengelemeye yardımcı olacaktır.

Nemlendirici kullanılmadığında koruma katmanınız zarar görür. Retinoidler, salisiklik asit ve benzoil peroksit gibi en etkili cilt bakım bileşenlerinin çoğu ciltte kuruluğa sebep olmaktadır. Doğru bir nemlendirici ile durumu takip etmediğiniz zaman, cildiniz kırmızı bir renk alır ve soyulmaya başlar. Doğru bir nemlendirici ürünü kullandığınız taktirde bu durumu düzeltebilirsiniz. Ancak sonraki aşamada ürünü kullanmayı bıraktığınızda, cildinizde yan etkilerini görmeye başlayabilirsiniz. Bu durumun ortaya çıkmaması için kullandığınız ürünü düzenli olarak kullanmalısınız.

Ciltteki nem eksikliği, makyajınızı kusurlu gösterebilir. Kullanılan kapatıcı ürünler, kuruyan cilt üzerinde beliren çizgileri ortaya çıkaracaktır. Makyaj öncesi baz olarak nemlendirici kullanmazsanız, cildiniz çok daha kötü görünecektir. Kuru cilde uygulanan makyaj, çatlak bölümlere girerek deriye nüfuz edecektir. Bu, hem cilt altında bir katman oluşmasına hem de cildinizin kirli görünmesine neden olacaktır.

Nemlendirici kullanmama sonucu oluşan kuru cilt, ciltte kaşıntıya yol açabilir. Kuru cilt rüzgara ya da dış etkenlere karşı korumasızdır. Oluşan çatlaklardan giren bakteriler cildinizde yaralara sebep olur. Zamanla pul pul olan cilt, kaşıntıya neden olacak ve ciltte dökülmeler meydana gelecektir.

Tıraş sonrası cildiniz tahriş olacaktır. Bunun meydana gelmemesi için nemlendirici ürünler kullanmalısınız. Nemlendiriciler, cildinizin yumuşamasına ve tahriş olmuş bölgelerin onarılmasına katkı sağlayacaktır.

Yara ve kesiklerin iyileşmesi gecikecektir. Bu gibi durumlarda nemlendirici kullanmak iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Nasır gibi, aşırı kuruluğun meydana getirdiği deri sertleşmesinin oluşumunu önlemek için nemlendirici kullanabilirsiniz.

Bunların meydana gelmemesi için cildinizi nemlendirmek günlük bir rutininiz haline gelmelidir. Sabah ve akşam, cildinizi temizledikten sonra muhakkak nemlendirmelisiniz. Cilt her yıkandığında nem oranını kaybedecektir. Işıl ışıl, pürüzsüz bir cilt için, ciltteki nem oranını korumalısınız. Kısa sürede uygulayabileceğiniz nemlendirici ürünü, pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt kazanmanızı sağlayacaktır.

Cildinizi nemlendirdiğinizde, cildinize sızan suyu örtücü maddeler cilde hapsedecektir. Nem tutucular ciltten su alıyor ve nemlendiricinin içerisinde bulunan yumuşatıcılar cildi pürüzsüzleştiriyor. Nemlendiricilerin elastiklik yapı kazandırması sayesinde cildiniz esneklik kazanıyor.


Benzer İçerikler

Sepet

Sepetiniz Boş

Alışverişe Başla