Odunsu Notalar nedir ?

14 Şubat 2022

Merhaba Güzel İnsan ;

Bugün sizinle odunsu notalar hakkında konuşacağız. Hemen hemen bir çok parfümde kısa geçilmiş yahut satış elemanları tarafından kısaca odunsu notalar olarak anlatım yapılır. Fakat nedir bu odunsu notalar? İçeriği nedir ve nasıl kokarlar?
Parfümleri oluşturan koku gruplarının arasında zenginlik, sıcaklık ve derinlikleriyle odunsu notaların başka bir yeri vardır. Odunsu parfümler, dünyanın her yerinde en beğenilen koku grupları arasında yerlerini alır.
Odunsu kokular; ağaç, reçine, yosun, ağaç kabuğu, çam kozalakları, çalılar, kökler doğal malzemelerden elde edilen notalarla oluşur. Bu notalar son derece zengin ve belirgin bir karaktere sahiptir.
Otların ve yaprakların daha yoğun, odunsu etki verir. Paçuli ve Vetiver notaları buna çok iyi bir örnektir. Odunsu notalar, aromatik notalarla ve narenciye notalarıyla uyum içindeki parfüm karışımlarına dönüşürler.
Ahşabın kokuya kattığı derinlik, parfüm üreticilerinin bu tür kokuları baş tacı etmesine yol açar. Odunsu notaların içinde en öne çıkarlar. Parfüm yapımında anahtar rol oynayan sandal ağacı, çam, paçuli, Vetiver ve sedir ağacı notaları bu grubun en iddialı notalarıdır. Sandal ağacı kremsi bir etkiye sahiptir ve son derece çekici bir kokudur. Bulunduğu kokuya sıcaklık getirir. Paçuli ile bir ormanın derinliklerini hissedersiniz. Gizemli, nemli ve ağaç kokusu etkili çok özel bir notadır. Vetiver notası dumanlı ve zengindir. Sedir ağacı kuru ve derin, ud ağacı ise biraz daha yoğun ve ağırdır.

Odunsu kokulara meyveli notalar, çiçekler, otlar ve baharatlar eklenerek çok farklı karışımlar ve etkiler oluşturabilir. Böylece odunsu grubun alt grupları meydana gelir. Örneğin odunsu bir oryantal, zengin oryantal notaların odunsu notalara eşliğiyle ortaya çıkar ve gerçekten çok iddialı olabilir. Odunsu parfümler hem erkeklere hem kadınlara hitap ettiği için çoğu zaman unısex özelliğe sahiptir. Bu nedenle odunsu notaların klasik parfümler dışında, kişisel bakım ürünlerinde ve ev ürünlerinde ( mumlar, oda kokuları gibi ) yaygın şekilde kullanılmalarına da şaşırmamak gerekir. Çok yönlü ve derinlikli odunsu kokular, gün boyu kullanıma uygun, uzun ömürlü, aromatik ve zarif kokulardır. Klasiğin sıcaklığını seven parfüm tutkunları, parfümleri arasında mutlaka odunsu parfümler bulundururlar. Onları parfüm tutkunları gözünde vazgeçilmez yapan, doğadan aldıkları İlhami, sıcaklık, ağaçların insanın içine işleyen canlı ve sağlam etkisi ve köklerden aldıkları dayanıklılıktır. Odunsu notalar derin bir ormanın gizemini teninize taşır ve sizi doğaya yaklaştırırlar.

Odunsu notalık ağırlıklı kokular genellikle ağır takılmayı seven, detay belirtmek gerekirse kararlı, kendinden emin ve karakter sınırları olan kişilerce tercih edilir.
Ürünlerimizden odunsu notalara sahip en belirgin ve karakteri olan parfümün linkini aşağıya bırakıyorum.

https://www.ahmparfumeri.com.tr/kadin/afrozy//afrozy-arabic-kadin---5
https://www.ahmparfumeri.com.tr/erkek/afrozy//afrozy-arabic-erkek---9

Bir sonraki blog konularımızda görüşmek üzere. Kendine sevgi dolu davranman dileğimle.

Saygı ve Sevgilerimle...


Benzer İçerikler

Sepet

Sepetiniz Boş

Alışverişe Başla