Ozonun Saça Faydaları Nelerdir ?

11 Nisan 2022

Merhaba Güzel İnsan 

Her derde deva ozon saçlara da faydası ile son zamanlarda çok konuşulmakta. 
 

Dünyanın çevresini kuşatan, tüm canlıları radyasyon etkisinden koruyan ozon; renksiz, kendine has kokusu olan, oksijen bileşiklerinden. Soluduğumuz hava iki oksijen atomundan oluşurken, ozon üç oksijen atomundan oluşuyor. Ozon üçüncü oksijen atomunu farklı bir hücreye aktarabilmesi özelliğiyle yetersiz oksijen alan veya iyileştirilmesi gereken dokulara aktarabiliyor. Tamamen doğal olan ozon, görevini yerine getirdikten sonra oksijene dönüşüyor, bu yüzden zararsızdır. Ozon oksidasyonu ise bilinen en güçlü dezenfektanlardan biridir.Ozonlanmış zeytinyağı, ozonun sıvıyı uzun bir süre köpütmesi yoluyla ‘’ozon enjeksiyonu’’ uygulanarak elde edilir. Yüksek kaliteli organik saf soğuk preslenmiş zeytinyağı ile yapılmalıdır. Saflık ve kalite için her zaman soğuk bir plazma ozon jeneratörü kullanılmalıdır.

Kullanılan ozon jeneratörünün türüne bağlı olarak işlemin ortalama süresi yaklaşık 3 haftadır. Zeytinyağı tamamen ozonlanmış olduğunda dış kısmı beyaz iç kısmı neredeyse berrak jel haline dönüşür. Ozon kokusu üründe hissedilir. Genel olarak zeyinyağının ozonlaştırıldığı bilinsede jojoba yağı, kenevir yağı, argan yağı gibi birçok doğal yağ ile de yapılabiliyor.

Gelelim saça olan faydalarına;
 

Ozonla zenginleştirilmiş yağlar parlak olmayan yıpranmış saçları yoğun bir şekilde besler. Bu bakım saça nemi geri kazandıran, ayrık uçları yumuşatan ve nüfuz ederken parlaklık veren derinlemesine bir bakımdır.

Ozonlanmış doğal yağlar kafa derisini besler ve saç dökülmesini ve kepek problemini azaltmaya yardımcı olur. Saç derisine yeniden enerji verir ve daha güçlü, daha kalın saçların üretilmesine yardımcı olmak için saç şaftını besler. A, B ve E Vitamini saçı korur ve saç büyümesini iyileştirir.

Zeytinyağı, iyi saçların büyümesini teşvik etmek için en iyi doğal ürünlerden biri olarak bilinir. Zeytinyağı saçı güçlendirir ve daha esnek hale getirir.

Ayrıca saça diğerlerinden daha iyi nüfuz edebilen üst yumuşatıcılardan biridir ve hafif yapısı nemlendirmek için mükemmeldir. Zeytinyağı ayrıca kafa derisi sağlığını destekleyen ve kepeklenmeyi önleyen anti-enflamatuar özellikler içerir.

Soğuk sıkım ozonlanmış zeytinyağı, yüksek düzeyde mono-doymamış yağ asitleri ve saç büyümesi için önemli bir antioksidan olan E vitamini bakımından da zengindir. Ayrıca hassas ciltler ve saçlar için idealdir.

Ben saç dökülmelerinden dolayı kullanmadığım denemediğim ürün kalmadı. En sonun bir arkadaşımın tavsiyesi ile https://www.ahmmoda.com/sac-bakim///ozonlu-sampuan-330-ml---132 bu ürünle tanıştım. Saçlarımda dökülme durmakla beraber yeni saçlarda çıktı. 

İnşallah size de bir ışık olabilmişimdir. Bir sonraki bloglarda görüşmek üzere. 

Saygı ve Sevgilerimle 

 


Benzer İçerikler

Sepet

Sepetiniz Boş

Alışverişe Başla