Parfümün Kişillik Dili Varmıdır ?

11 Şubat 2022

Merhaba Güzel İnsan;

Yeni bloğumuzda parfüm ve kullanımındaki kişilik yansımaları hakkında.  Evet biraz yok ya ne alaka felan dediğine duyar gibiyim, ama uzmanlara göre bu böyle. Parfümünün nasıl biri olduğunuza dair ipucu verdiğini söylüyor.
Arkadaşınıza, dostunuza ya da sevgilinize hediye almayı düşünüyorsanız, yazıyı okumadan karar vermeyin lütfen. Parfüm ilk başta garantili bir seçenek gibi gözükse de aslında seçmesi en zor hediyelerin başında gelir. Beğenir mi, ya beğenmezse gibi telkinlerle iş daha da zorlaşır.  Başkasından beğendiğiniz parfümün sizde aynı olma beklentisinden lütfen vazgeçin. Çünkü her tende koku aynı değildir ve her koku insana farklı şeyler anımsatabilir. Kimileri dalından koparılmış taze bir meyve ya da çiçek kokusunu, kimileri de baharatlı kokuları sever. Nasıl koktuğunuzun en az nasıl göründüğünüz kadar önemlidir. Yapılan araştırmalara göre kullandığınız parfüm kişiliğinizi ele veriyor. Aldığınız parfüm eğer kişilik özelliklerinizi yansıtmıyorsa uzun süre kullanmayacağınızı söylemek mümkün. Doğru parfümü seçmek kendinizi özgüvenli hissetmenizi sağlar. Eğer bir arkadaşınıza hediye olarak parfüm alacaksanız seçiminizi onun özelliklerini göz önünde bulundurarak yapmanız en doğrusu. Peki size hangi parfümün uygun olduğunu biliyor musunuz? Tercih ettiğiniz parfümün nasıl bir kişilik yapısını yansıttığını öğrenmek size yardımcı olabilir.  

Baharatlı kokular Genellikle biber türlerinden elde edilen kokularıdır. Atılgan, enerjik, aceleci, kendine aşırı güvenen, serüvenci, cesur, iddialı, dik kafalı, dürüst, agresif ve çabuk öfkelenen bir kişiliği yansıtır.

Çiçek ve meyve kokuları Gül, yasemin, şeftali, elma, kavun, karanfil, nergis, gardenya ve menekşe gibi kokulardan oluşan gruptur. Duygusal, hassas, yumuşak, nazik, önsezili, içe kapanık, anlayışlı ve ilgili kişiler tercih eder.

Yeşillik kokuları Çam, ardıç, çimen ve sümbül bu gruba girer. Bu gruptaki parfümleri kullananlar doğayı seven, rahat, titiz, çalışkan, kendini genç hisseden, dinamik ve dakik kişilerdir.

Soğuk kokular İnsana deniz kokusunu, taze dağ havasını anımsatır. Bu parfümler sportif, dinamik, hızlı ve çekici kişilere uygundur.

Oryantal kokular Ağır kokuların bulunduğu bir sınıftır. Tarçın, kakule, zencefil, misk ve vanilya gibi kokular bu gruba örnek verilebilir. Bu kokuları kullananlar tutkulu, çekici, gizemli, kıskanç, romantik, olgun ve güçlü bir kişiliğe sahiptir.

Kremsi kokular Hindistan cevizi kokusunu andıran yumuşak kokulardır. Hassas, yumuşak ruhlu, nazik, titiz kişiler için uygun seçim olabilir.

Odunsu kokular Genellikle çam ve sedir ağacından elde edilen ağır kokulu parfümlerdir. Bu tarz parfümleri tercih eden kişiler maço, dik kafalı, agresif, kararlı ve kendinden emin insanlardır.

Tatlı kokular Bu kokular arasında çikolata, vanilya, karamel ve bal gibi kokular bulunur. Lüksü seven, kişisel zevklerine düşkün, çocuksu, şımarık, sevince bırakmayan, aşırı ısrarcı ve yardımsever kişilikleri yansıtır.

İnanıyorum ki bu yazıyı okuduktan sonra parfümlere bakış açınız değişecek. Araştırmalarım devam edecek olup, bir sonraki blog yazılarında görüşmek dileğimle.


Saygı ve Sevgilerimle 


Benzer İçerikler

Sepet

Sepetiniz Boş

Alışverişe Başla