Şaşırtan Misk Amber kokusu

10 Şubat 2022

Merhaba Güzel İnsan

Bugün sizinle Eşi benzeri olmayan koku olarak adlandırılan Misk Amberi tanıyacağız.

Misk amber kokusu genellikle erkek parfümlerinde sıkça kullanılan misk kokusunun hayvanların kusmuğundan, anüsünün ve penisin yanındaki bezlerden alındığını okuyunca inanın bende sizin kadar şaşırdım. Hadi şimdi biraz misk kokusunu yakından tanıyalım.

Misk kokusu genel olarak topraksı ve odunsu olarak tarif edilen ağır, kalıcı bir kokuya sahip temel parfüm notalarından biridir. Pek çok insan bu kokunun bir ağaçtan alındığını düşünse de gerçekler biraz farklı.

Kuzey Asya ve Avrupa’da, sıklıkla Rusya ve Moğolistan’da yaşayan misk geyiklerini mutlaka görmüşsünüzdür. Erkek misk geyikleri, diğer geyik türlerinden farklı olarak güçlerini sembolize eden heybetli boynuzlar taşımazlar. Bunun yerine çenelerinin iki yanından sarkan vampir benzeri dişlere sahiptirler. Oldukça sevimli göründükleri bir gerçek.

Her hayvan gibi misk geyiklerinin de çiftleşme ritüeli biraz farklı. Çiftleşmek isteyen erkek misk geyiği ormana girer ve penisi ile testisleri arasında bulunan bir golf topu büyüklüğündeki bir bezden   etrafa koku yaymaya başlar. Yayılan bu koku hem bölgenin işaretenmesini hem de dişilerin dikkatini çekmesini sağlar.  İşte o koku bu koku.

Geçmiş tarihlerde erkek misk geyiğinin tüm ormanı kokutacak kadar yoğun bir koku yaydığı bu salgı bezleri insanlar tarafından alınmaya başladı. Bu salgı bezi henüz taze olduğu zamanlar oldukça iğrenç bir koku yayıyor. Bu nedenle uzun ve zahmetli bir süreçten geçmesi gerekiyor.

Erkek misk geyiğinden alınan bu salgı bezi öncelikle uzun uzun kurutuluyor. Kurutulduktan sonra ceviz gibi açılarak içindeki parçalar çıkarılıyor. Bu kuru parçalar bir süre alkolde bekletilerek ortaya bütün parfümlerin vazgeçilmezi olan misk kokusu çıkıyor. Tabiki bu kadar zor elden edilen kokunun ne kadar kıymetli ve pahalı olduğunu söylemeye bile gerek yok. 

Ürünlerimizden amber kokusu içeren bir kaç ürünümün linkini aşağıya bırakıyorum. 

https://www.ahmparfumeri.com.tr/kadin/afrozy//afrozy-arabic-kadin---5

https://www.ahmparfumeri.com.tr/erkek/afrozy//afrozy-arabic-erkek---9

Araştırmalarım devam edecek olup, bir sonraki bloglarda görüşmek üzere. 

Kendine sevgi dolu davran 
 

Saygı ve Sevgilerimle

 


Benzer İçerikler

Sepet

Sepetiniz Boş

Alışverişe Başla